Ylelliset Michelin-ravintolat Euroopassa

Gastronomian virallisessa oppaassa Michelin luovuttaa vain huippuosaamisen tähdet vain parhaille ravintoloille ympäri maailmaa. Yli vuosisata sitten perustettu Michelin on ravintolateollisuuden makuelämysten pyhä vartija  – sen nimettömät tarkastajat voivat nostaa tai rikkoa ravintolan maineen. Tässä artikkelissa on mainittu Euroopan ylellisisimmät Michelin-tähdillä merkityt ravintolat.

Noma

Kööpenhaminan Noma, joka palkittiin maailman parhaana ravintolana vuosina 2010-2014, on tanskalaisia ​​sanoja lainoja “nordisk” (pohjoinen) ja “mat” (ruoka), yksi maailman ainutlaatuisimmista ravintoloista. Vuonna 2003 avattu pääkokki René Redzepi ja hänen tiiminsä ovat luoneet oman tulkintansa pohjoismaisesta keittiöstä käyttämällä maan kasvistoa ja eläimistöä ja tekemällä yllättäviä löytöjä Noman omassa keittiössä.

Fat Duck

TV-kokin Heston Blumenthalin omistama The Fat Duck on ranskalainen bistro Brayssa, Berkshiressa, joka on saanut kolme Michelin-tähteä. Tässä ravintolassa on noin yksi kokki ruokailijaa kohden, ja kaikki ovat valmiita valmistamaan ruokia kokeelliseen neljäntoista ruokalajin menuun. Blumenthal pyrki luomaan aistillisen kokemuksen Fat Duckin valikosta, johon sisältyi psykologia ja ruokailijoiden ennakkoluulot kulinaarisiin valintoihinsa. Vuosien varrella ravintola on luonut nimikkoruokia, kuten muna- ja pekonijäätelöä, etanapuuroa ja “Triple Cooked Chipsit”, joista jälkimmäisestä on tullut gastropubin suosituin annos. Fat Duckin päivällisnen maksaa 255 puntaa per henkilö ja sisältää keskimäärin kolme ruokalajia.

Ledbury

Aloittaessaan uransa pienessä kalaravintolassa Newcastlessa, Australiassa, Brett Grahamin ura on lähtenyt voimakkaasti nousuun sen jälkeen kuin hän aloitti työskentelyn Bancissa, Philip Howardin aukiolla. Hän on kerännyt vuoden nuoren kokin -tittelin vuonna 2002. Hän avasi The Ledburyn Lontoossa, vuonna 2005. The Ledbury tarjoaa brittiläisiä ruokia parhaimmillaan, ja mukana menussa on myös skotlantilaisia ​​langoustineja, Belted Galloway-naudanlihaa sekä Yorkshiren vanukasta. Ravintollasa on olemassa kaksi kahdeksan ruokalajin menuvaihtoehtoa. Ravintola on saanut monia palkintoja, mukaan lukien toisen Michelin-tähden vuonna 2010. Ledbury on tällä hetkellä San Pellegrinon maailman 50 parhaan ravintolan listalla 20-luvulla.

Osteria Francescana

Modenassa syntynyt ja kasvanut kokki Massimo Bottura kuvailee kasvaneensa ”keittiön pöydän alla, paeten veljeään”. Kun Osteria Francescana avattiin  20 vuotta sitten, hän pyrki noudattamaan kulinaarisia perinteitä ja tuomaan jotain uutta italialaiselle ruokakulttuurille. Ainoastaan ​​alueen hienoimmista tuotteista valmistetut ruoka-annokset toteutetaan nykyaikaisella otteilla, joka on todella vertaansa vailla oleva kokemus. Ravintolalla on kaksi menuvaihtoehtoa; Tunteita, nimeltään ”Tule Italiaan kanssani”, gastronominen matka Italiassa, jossa on 12 kausiluonteista maistelevyä ja Perinteet murroksessa. Ravintola on hankkinut kolme Michelin-tähtiä ja on saanut  maailman toiseksi parhaimman ravintola -tittelin vuonna 2015.

Ravintola Le Meurice

Viiden tähden hotelli sijaitsee Tuileries-puutarhan reunalla Pariisin ensimmäisessä kaupunginosassa. Ravintola Le Meurice on ylellinen. Sisustusarkkitehti Philippe Starckin vuonna 2007 sisustettu ruokasali on saanut inspiraationsa Château de Versailles’n salon de la Paixista. Le Meurice on sittemmin käynyt läpi useita uusia kunnostustöitä, ja kolmen tähden kokki Alain Ducasse otti keittiön haltuunsa vuonna 2013. Ravintola, jossa maku on todellinen ja aromit ovat aitoja. Kokeile Collection-menuuta, viiden ruokalajin menu, jossa on hummeria, artisokkaa, Albufera-siipikarjaa ja tartufi di Albaa.

El Cellar de Can Roca

Veljekset Josep, Jordi ja Joan Roca muodostavat tiimin El Celler de Can Roca -kadun takana Espanjassa Gironassa. El Celler de Can Roca on ”vapaa-tyylinen ravintola”, ja se on tullut pitkälle, sen avaamisesta vuonna 1986, sen nykyiseen numeroon maailman 50 parhaan ravintolan luettelossa. Vuosien varrella menusta on löytynyt hummeri parmentier ja mustat trumpetit ja simpukka greippisorbetilla. El Celler de Can Roca sai kolmannen Michelin-tähtensä 25. marraskuuta 2009.