Uusia ravintolakokemuksia löytyy näistä maailman oudoimmista ravintoloista

Uusia ravintolakokemuksia löytyy näistä maailman oudoimmista ravintoloista

Maailmassa riittää erikoisia ravintoloita, mutta osa alkaa olla jo niin outoja, ettei aivan saman tien tulisi ruokailtua paikan päällä. Jotenkin näitä on silti toisinaan hauska tutkia. Ja ehkä osa voisi päätyä esimerkiksi kaveriporukalla kokeiltavaksi, jos etsinnässä olisi jotain todella käsittämätöntä. Tietenkin tarpeeksi kokeilunhaluinen ruokailija käy läpi nämä kaikki!

The Heart Attack Grill, Las Vegas, Yhdysvallat

Yhdysvalloissa hampurilainen on perusruokaa niin kouluissa kuin työpaikoillakin, joten siitä täytyy tehdä jotain todella ihmeellistä, jotta kävijät kokisivat hampurilaispaikan ravintolaerikoisuudeksi. Las Vegasissa, tuossa aikuisten leikkipuistossa, tässä on lopulta onnistuttu. The Heart Attack Grill vastaa nimeään luultavasti melko kirjaimellisesti, sillä menuun sisältyy ainoastaan valtavia hampurilaisia, kermavaahtoa ja maustettua vodkaa. Hampurilaisiin voi valintansa mukaan ottaa yhden, kaksi, kolme tai neljä pihviä ja lisäksi täytteisiin kuuluu jokaisen pihvin päälle pekonia. Annokset on nimetty sydänleikkausten mukaan ja tarjoilijat ovat pukeutuneet sairaanhoitajiksi. Seinällä olevasta listasta on mahdollista tarkistaa jokaisen annoksen kalorit, mutta tätä ei ehkä kannata tehdä, jos ei halua saada sydänkohtausta jo ennen hampurilaisen nauttimista. Ravintola mainostaa annoksiensa olevan erittäin suuria ja järjettömän epäterveellisiä, eikä tätä mainoslausetta ole mitään syytä epäillä.

Modern Toilet, Taipei, Taiwan

Tässä kohtaa täytyy ihmetellä, kenen mielestä on ylipäätään hyvä ajatus yhdistää vessat ja syöminen. Taipeissa sijaitsevassa Modern Toilet -ravintolassa tämä on kuitenkin suosittu konsepti ja ensimmäisen ravintolan menestyksen perusteella paikkoja on avattu lisääkin. Ideana on yksinkertaisesti se, että kaikki sisustus ja myös tarjoiluastiat liittyvät vessoihin. Asiakkaat istuvat wc-pöntöillä ja heidän eteensä kannettavat annokset tuodaan wc-pönttöä muistuttavista astioista. Ällöttävää? Ilmeisesti kaikkien mielestä ei. Ainakin täältä saa melko mainioita Instagram-kuvia.

Ninja, New York, Yhdysvallat

New Yorkissa sijaitsevassa Ninja-ravintolassa pääsee todella maistamaan japanilaista ninja-tunnelmaa. Ravintolan sisäänkäynti toimii hieman salakapakan tavoin, ryhmät joutuvat odottamaan eteisenä toimivassa häkissä, että hovimestari johdattaa heidät sisään. Ravintolaan laskeudutaan hämärässä hississä ja itse ravintolatiloissa on erittäin hämärä valaistus. Tarjoilivat hiippailevat ninja-tyyliin mustiin vaatteisiin pukeutuneina ja yllättävän toisinaan ruokailijat hiipimällä näiden selän taakse. Rekvisiittana toimivat myös pehmeät veitset, jotka muistuttavat ulkonäöltään japanilaisia keittiöveitsiä. Pöydät sijaitsevat looseissa, joita ympäröivät kolmelta puolelta kalterit. Sisustus on japanilaishenkinen, pääväreinä punainen ja musta. Menu sisältää japanilaisia herkkuja. Ruokien tarjoilu pöytiin on ohjelmanumero sinänsä.

Disaster Cafe, Costa Brava, Espanja

Kaipaatko ruokailuhetkeesi hieman lisäjännitystä? Jos seuralaisen kanssa juttelu ei oikein suju, eikä kännykkääkään kehtaa koko ajan selailla, voi pelastukseksi tulla yllättävä, mutta turvallinen maanjäristys. Mm. tätä voi kokea Espanjan rannikolla Disaster Cafessa.

Ravintolassa asiakkaat viedään hissillä kellarikerrokseen, jossa itse ravintola sijaitsee. Täällä ruokailijat maksavat päästäkseen kokemaan sattumanvaraisen 7.8 richterin vahvuisen maanjäristyksen. Järistyksen aikana kannattaa pitää kiinni juomista ja lautasista, sillä tärinä todella tuntuu. Oikean katastrofitilanteen tuntua lisää se, että tarjoiluhenkilökuntaa ei varoiteta järistyksistä etukäteen, joten heidän yllättyneet ja säikähtäneet ilmeensä ovat aitoja. Toisin kuin oikeiden maanjäristysten seurauksena, Disaster Cafessa ei tapahdu vakavia loukkaantumisia. Yllättävän pelottava kokemus silti on, vaikka sitä osaa odottaa etukäteen.

Asiakkaat alkavat usein kirkua ja on varsin tavallista, että ruoat tai juomat putoilevat pöydiltä. Valot vilkkuvat ja saattavat sammua kokonaan. Tänne ei kannata siis pukea päälle ainakaan parhaita valkoisia vaatteita. Ravintola on niin suosittu, että sinne täytyy tehdä varaus hyvissä ajoin etukäteen. Ruoka on kahvilassa arvostelujen perusteella varsin maukasta, mutta toki nautintoa voi hieman vähentää se, että jatkuvasti joutuu olemaan varpaillaan seuraavaa katastrofia silmällä pitäen.