Italian kuuluisimmat ravintolat

Italiasta tulee heti mieleen hienostuneet ravintolat ja tietenkin perinteiset pizza ja spagetti. Italia on kuitenkin paljon muutakin. Italiassa ruoka valmistetaan tunteella ja moni käy mielellään ruokalomalla Italiassa. Maan kuuluisimmat ravintolat vetävät asiakkaita puoleensa eikä ihme, sillä niissä työskentelee alansa huippuammattilaisia, jotka valmistavat suussasulavia, täydellisiä annoksia.Italialainen ruoka on muutenkin arvostettua ja moni suomalainenkin nauttii mielellään italialaisista ruuista myös kotona valmistettuna. Mutta kuvittele ruoka italialaisen ammattikokin valmistama… Kuulostaa täydelliseltä, eikö? Seuraavassa kerromme muutamasta Italian kuuluisasta ravintolasta ja siitä, miksi juuri näissä ravintoloissa kannattaa käydä. Pidä lista mielessäsi matkustaessasi seuraavan kerran Italiaan.

Ruokaa intohimolla

Osteria Francescana on Michelin-tähdin palkittu ravintola Modenan sydämessä. Ravintola ei toimi niinkään orjallisten ravintolaoppien mukaan, vaan kaikkein tärkeintä on toimia täydellä sydämellä. Ravintolassa pääsee kokemaan aidon italialaisen, kulinaristisen seikkailun, josta huokuu intohimo. Ravintolan ruokalistalta löytyy upean viinilistan lisäksi upeita ruokaelämyksiä niin kalan, porsaan kuin kasvistenkin muodossa.Osteria Francescanaa on usein kuvailtu maailman parhaaksi ravintolaksi. Kriitikot ympäri maailman ovat antaneet ravintolalle huippuarvosanat, eikä syyttä. Ravintolassa toimii erittäin arvostettu kokki Massimo Bottura, joka pitää ammattitaidollaan huolen ruokien laadusta. Massimo on itsekin kotoisin juuri Modenasta. Hän on tuonut äänensä esille ja puhunut siitä, kuinka kolmasosa maailman ruuasta menee roskiin. Hän kampanjoi asian puolesta ja on perustanut voittoa tavoittelemattoman Food for Soul -järjestön, jonka tavoitteena on taistella ruokahävikkiä vastaan. Ruokahävikki onkin tärkeä aihe ympäri maailman ja Bottura haluaa ongelmaan muutoksen. Hän suhtautuu ruokaan intohimolla ja kertookin vitsikkäästi kasvaneensa lapsuutensa keittiön tason alla.

Toinen erinomainen, intohimolla ruokaa valmistava ravintola on Roomassa sijaitseva La Pergola. Ravintolaan saapuu asiakkaita ympäri maailman ja kaikilla on syy: ainutlaatuisen hyvä ruoka. Ruoka-annokset eivät noudata perinteisiä kaavoja, vaan talolla on oma tyylinsä valmistaa ruuat. La Pergolasta on näkymät Rooman ylle, joten paikan päälle voi tulla katsomaan kaunista maisemaa, nauttien hyvästä ruuasta. La Pergola on lounasravintola eli siellä ei ole mahdollista nauttia illallista. Jos haluat paikalle, muista tehdä pöytävaraus etukäteen.

Täydellinen ravintola rakastavaisille

Positanossa sijaitseva Ristorante La Sponda on aivan täydellinen paikka pariskunnillle. Ravintola on mykistyttävän upeasti sisustettu ja tarjottavat ruokalajit ovat upeita. Se sopii sekä seka- että kasvissyöjille. Ravintolan tavoitteena on ehdottomasti upea elämys ja elävä musiikki kruunaa kokemuksen. Ravintolassa voi käydä toukokuusta lokakuun puoliväliin ja sinne voi saapua esimerkiksi oman kumppanin tai vaikka kaveriporukan kesken. Illasta tulee varmasti unohtumaton. Monessako ravintolassa olet käynyt, jossa neljäsataa kynttilää valaisevat alueen taianomaisesti?

Pastaa parmesaanikupissa

Roomassa sijaitseva Roma Sparita on kuuluisa tagliolini al cacio e pepestään. Se on pasta-annos, jossa on lisäksi juustoa, voita ja pippuria. Ravintolaa arvostetaan suuresti ja monet saapuvat paikalle juuri kuuluisan pasta-annoksen vuoksi. Ravintolasta saa kuitenkin paljon muitakin, erinomaisia annoksia, joiden valmistamiseen on käytetty erityistä italialaista taitoa.Italiassa kannattaa käydä piipahtamassa myös Rubanossa ja sen Le Calandre -ravintolassa. Kaiken takana on huippukokki Massimiliano Alajmo, joka ansaitsi Michelin tähtensä Italian nuorimpana kokkina, 28 vuoden iässä. Hänen valmistamansa annokset ovat omaa luokkaansa ja niissä näkyy uskomaton luovuus, joka on yksi Alajmon valttikorteista. Hänen ruokiansa voisikin kuvailla hyvin taiteellisiksi. Le Calandre perustettiin alunperin vuonna 1981, Massimilianon vanhempien toimesta. Ravintola on siis ollut saman perheen omistuksessa koko sen olemassaoloajan. Ravintola on pitänyt päänsä ainutlaatuisuutensa osalta ja se tunnetaankin kunnianhimostaan.