Aasian parhaimmat ravintolat

Aasian parhaimmat ravintolat

Aasialainen keittiö sisältää paljon tuoreita ja värikkäitä kasviksia. Hyvälaatuiset raaka-aineet ovat ensiarvoisen tärkeitä ja voimakkaasti maustetun ruoan tuoksu leviää pitkin katuja niillä sijaitsevista ravintoloista. Aasiaan on toki vuosien aikana levinnyt myös paljon vaikutteita länsimaalaisesta keittiöstä ja erilaisten ruokien tarjonta onkin lisääntynyt huimasti. Parhaimmat makuelämykset syntyvät kuitenkin perinteisissä aasialaisissa ravintoloissa.

Vaikka Aasiassa onkin vahvasti voimissaan perinteinen keittiö ja lukuisat kortteliravintolat pyörivät saman perheen voimilla sukupolvesta toiseen, löytyy joukosta myös maailmanlaajuisesti tunnettuja huippuravintoloita. Maailmalla vallanneet ruokatrendit eivät suinkaan ole jääneet pois näiden Aasian hienoimpien ravintoloiden listoilta ja niistä voi löytää uskomattomia makuelämyksiä.

Toisaalta, siinä missä toinen suosii pientä paikallista ravintolaa, on toiselle tärkeämpää ravintolan saama kansainvälinen huomio ja tunnettavuus. Siksi Aasian ravintolatarjonta onkin niin mahtavaa, että se tarjoaa monipuolisesti vaihtoehtoja kaikille ja kukaan ei varmasti jää ilman kaipaamaansa ruokaa. Valitettavasti pienet paikalliset ravintolat eivät saa koskaan mahdollisuutta yltää samoille listoille suurten hienojen ravintoloiden kanssa.

Vuoden 2019 parhaimmat ravintolat

Ravintolamaailma muuttuu ja elää koko ajan. Se seuraa erilaisia kansainvälisiä trendejä, ruoan asettelutottumukset muuttuvat, ilmastonmuutos huomioidaan nykyisin ravintoloiden tarjonnassa ja ruoan eettisyys kiinnostaa yhä useampia. Erityisesti Aasiassa, jolla on myös hieman kyseenalainen maine erilaisten eläinten kohtelusta ennen lautaselle päätymistä, näihin asioihin on alettu kiinnittää enemmän huomiota ja ruoan halutaan olevan puhdasta ja eettisesti tuotettua.

Vuoden 2019 parhaimpia ravintoloita valittaessa, huomioitiin myös näitä seikkoja. Raatiin kuului alan ammattilaisia ympäri maailmaa ja kilpailu oli erittäin tiukkaa. Voittajaksi nousi Odette-ravintola Singaporessa. Sen kuuluisa kokki on tuonut moderniin ranskalaiseen keittiöön vahvan aasialaisen vaikutteen, ja annokset ovat erittäin näyttäviä ja houkuttelevia. Aasialainen keittiö on niin maistuva mauiltaan ja raaka-aineiltaan, että sitä on helppo tuoda muiden keittiöiden lisäksi antamaan lisää potkua ruokaan.

Aasian parhaimmat ravintolat
Aasian parhaimmat ravintolat

Vaikka Bangkokissa sijaitseva Gaggan onkin voittanut samaisen kilpailun jo neljänä vuonna peräkkäin, se joutui tänä vuonna tyytymään sijalle kaksi. Gaggan edustaa perinteistä intialaista keittiötä, jossa pääsee nauttimaan todella autenttisista Aasian mauista ja ravintola onkin yksi ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka kenelle tahansa Bangkokin vierailijalle.

Japani oli ehdottomasti parhaiten edustettuna tässä 50 ravintolan listassa. Sieltä ylsi listalle jopa 12 eri ravintolaa, joista parhaimman paikan sai Tokion Den sijalla kolme. Pelkästään listan top 10:en mahtui kolme japanilaista ravintolaa Denin lisäksi: Florilége, Narisawa, Nihonryori RyuGin. Näitä ravintoloita yhdistää niiden moderni ote perinteiseen japanilaiseen keittiöön.

Listan ehdottomasti parhaimmat paikat löytyvätkin Tokiosta, Singaporesta ja Bangkokista, jotka lukeutuvat kaikki Aasian suurimpiin kaupunkeihin. Ravintolat ovat hyvin modernisti sisustettuja ja niistä löytyy erittäin mielenkiintoisia elementtejä. Kasvissyöjien huomiointi ruokalistoilla Aasiassa ei ole hankalaa, sillä monet reseptit perustuvat nimenomaan tuoreisiin kasviksiin ja niitä löytyy monesta annoksesta paljon tuomaan väriä ja näyttävyyttä lautaselle.

Halutessaan kokea parhaan mahdollisen makuelämyksen Aasian matkallaan, kannattaa poiketa seuraavissa ravintoloissa: Burnt Ends, Les Amis ja Waku Ghin Singaporessa, The Chairman, Belon ja Amber Hong Kongissa, Jade Dragonissa Macaussa, RAW Taipeissa, Toc Toc Soulissa, Toyo Eatery Manilassa, Locavore Balilla, Dewakan Kuala Lumpurissa ja Indian Accent Intiassa.

Ei kuitenkaan kannata unohtaa niitä vähemmän tunnettuja makuja, mitä moni pieni paikallinen ravintola voi tarjota. Vaikka ne eivät yllä lähellekään kansainvälisten huippuravintoloiden tasoa ja sisustusta, tarjoavat ne omalla hurmaavalla tyylillään ja sukupolvelta toiselle kiertäneellä salaisilla resepteillään todellisen makuelämyksen. Usein nämä paikat ovat niitä pieniä helmiä, joiden olemassaolo selviää vain paikallisilta kysymällä ja jonkun vinkkaamana. Nautinnollisia ruokahetkiä Aasiaan!